Nuorissa on voimaa!

Se tuli todistettua kun 1200 lähiseudun oppilasta sporttaili Joo.Arenalla viikoilla 9–11.

Maaliskuun kolme ensimmäistä viikkoa Joo.Arena täyttyi peruskoululaisista aina ekaluokkalaisista yseihin, kun Masalan alueen koululaiset kävivät tutustumassa Joo.Arenalla eri lajeihin. Pääsimme todistamaan liikunnan riemua, uusia kokemuksia ja hienoja itsensä ylityksiä!

Matalan kynnyksen periaatteella toteutetun eri liikuntalajien kokeilun taustalla oli ajatus tukea paikallisten nuorten hyvinvointia laaja-alaisesti ja tarjota kaikille mahdollisuus kokeilla eri lajeja. Tavoitteena oli innostaa nuoria liikunnan pariin, ennaltaehkäistä syrjäytymistä ja tuottaa onnistumisen kokemuksia.

Mä en tiennytkään, että osaan pelata säbää, voisin tulla uudestaankin!”

Liikuntaviikkojen toteuttamisen primus motorina toimivat paikalliset koti- ja kouluyhdistykset, joiden saaman Varuboden-Oslan Paikallisesti hyvää -kampanja-avustuksen turvin hanke pystyttiin toteuttamaan. Viikkojen ohjelman organisoi Joo.Arena ja toteuttamisessa olivat mukana myös talon toimijoista Climb@ Masala, Padel Club Finland sekä seurat Kirkkonummi Rangers ja KirTe.

1.–6.-luokkalaiset liikkuivat kahden eri lajin parissa ja yläkoululaiset saivat valittavakseen kolme eri aktiviteettia. Viikkojen aikana koululaiset pääsivät köysikiipeilemään, boulderoimaan, pelaamaan salibandyä ja käsipalloa, parkouraamaan, kokeilemaan virtuaalitunteja (kehonhuoltoa ja spinningiä) sekä toiminnallista harjoittelua, pelaamaan tennistä, sulkapalloa, pingistä ja padelia, keilaamaan ja keppariradalle. Vanhimmat pääsivät lisäksi treenaamaan omatoimisesti kuntosalille.

Yksi viikkojen hymyilevä nuori liikkuja kiteytti asian timanttisen osuvasti näin: “Mä en tiennytkään, että osaan pelata säbää, voisin tulla uudestaankin”.

Suurkiitokset
  • Masalan alueen koti- ja kouluyhdistykset – hankkeen luoja Lotta Purkamo ja Nissnikun Koti- ja kouluyhdistys ry., Kartanonrannan vanhempainyhdistys ry., Masalan koti- ja kouluyhdistys ry. ja Hem och Skola i Bobäck ry.

  • Kirkkonummi Rangers – Sebu

  • KirTe – Jouni & koutsit

  • Climb@ Masala – Steffe & Tove

  • Padel Club Finland

  • Joo.Arenan henkilökunta & ohjaajat

  • Opettajat

  • Ja ennen kaikkea: upeat oppilaat!

Rakennetaan tästä tuleville lukukausille, loma-ajoille ja vuosille yhteistyöllä uusia, paikallisten lasten ja nuorten liikuntamahdollisuuksia parantavia, ja hyvinvointia ruokkivia yhteistoimintamalleja.