Hanna-Mari

Olen Hanna-Mari ”Hansu” Peotta, taustaltani liikuntatieteilijä, sosiaalipsykologi ja ryhmäliikuntaohjaaja. Löysin joogan ja pilateksen 2000-luvun alussa, kun etsin pehmeämpiä ja hoitavampia tapoja liikuttaa kehoa kuormittavamman harjoittelun vastapainoksi. Sain harjoitteista apua kipuihin ja vammojen kuntouttamiseen. Lisäksi yllätyin siitä, kuinka jooga- ja pilatesharjoittelun vaikutukset heijastuivat kokonaisvaltaisesti olemiseen ja kokemiseen monilla eri elämäalueilla.

Omien kokemusteni inspiroimana päädyin opiskelemaan ja opettamaan pilatesta Tukholmaan. Sieltä matka jatkui Intiaan joogaopintojen pariin. Kouluttautuminen joogan ja pilateksen sekä muiden somaattisten menetelmien parissa on jatkunut tähän päivään saakka. Suuntana on ollut yhä terapeuttisemmat menetelmät, kuten joogaterapia ja spiraalistabilisaatio.

Ohjauksessani lähtökohtana on rento ja lempeä suhtautuminen kehoon ja sen liikuttamiseen sekä omaan hengitykseen. Pidän tärkeänä keskittymistä kehon anatomiseen linjaukseen, jonka avulla on mahdollista vapauttaa jännityksiä ja tukea tarkoituksenmukaista ja vahvaa kehon käyttöä. Koen, että jokainen ihminen on oman itsensä paras (kokemus)asiantuntijana, ja tunneillani kannustan häntä kokeilemaan ja soveltamaan harjoitteita omaan tilanteeseensa sopivalla tavalla.

Keho-mieli -yhteyden ja kehollisen tiedon tutkiminen on minulle edelleen kiinnostava ja alati muuttuva tutkimusmatka.