Esittelyssä Laser Masalan Practical-ammunta!

Joo.Arenan Laser Masalan tilasta löytyy moninaiset mahdollisuudet ampumaurheilun harrastamiseen. Practical-ammunta sopii monenlaiselle harrastajalle ja haastaa monipuolisesti niin kehoa kuin mieltäkin.

Laser Masalan laserammuntasimulaattoreissa pääsee tutustumaan lajiin matalalla kynnyksellä, ilman oikeita aseita ja esteetkin löytyvät vain screeniltä. Simulaattori sopii erinomaisesti kuitenkin myös lajiin vihkiytyneille harrastajille harjoituspaikaksi. Tutustu lajikuvaukseen ja buukkaa itsesi mukaan Practical-ammunnan peruskurssille!

Practical ammunta, tunnetaan myös nimella IPSC (International Practical Shooting Confederation) tai USPSA (United States Practical Shooting Association), on dynaaminen ammuntalaji, jossa korostuu nopeus, tarkkuus ja taktinen ajattelu. Kyseessä on käytännönläheinen ammunta- ja kilpailumuoto, joka simuloi erilaisia käytännön tilanteita. Laji testaa ampujien kykyä reagoida ja suoriutua aseenkäsittelystä monipuolisessa ympäristössä.

Dynaaminen rata ja monipuoliset liikkeet

Practical-ammunnan rata on suunniteltu mukailemaan todellisia tilanteita, joissa ampujan on tultava toimeen nopeasti muuttuvissa olosuhteissa. Radat voivat sisältää esteitä, erilaisia maalitauluja, liikkuvia kohteita sekä erilaisia ammunnallisia haasteita. Ampujat suorittavat radan mahdollisimman nopeasti, ampuen kohteita eri etäisyyksiltä ja eri asennoista, samalla kun heidän on huomioitava turvallisuusnäkökohdat ja mahdolliset ajanlisäykset vääränlaisista suorituksista.

Luokat ja asevalinnat

Practical-ammunnassa on erilaisia luokkia, jotka perustuvat aseiden tyyppeihin ja ominaisuuksiin. Näitä luokkia ovat esimerkiksi Production, jossa ampujat käyttävät vakioaseita hyvin rajoitetun muutoksin sekä Open, jossa ampujilla on enemmän mahdollisuuksia muokata aseitaan, kuten asentamalla valoja, tähtäimiä ja suujarruja.

Aikarajoitus ja pisteytys

Practical-ammunnassa tauluista saadut pisteet jaetaan käytetyllä ajalla. Kukin osuma maalitauluun tuottaa pisteitä, mutta rangaistukset, esimerkiksi ohi- tai vääränlaiset laukaukset, vähentävät kokonaispistemäärää. Tavoitteena on suorittaa rata mahdollisimman nopeasti saavuttaen kuitenkin korkeimmat mahdolliset pisteet osumista. Tätä pistelasku tapaa sanotaan osumakertoimeksi tai HitFactoryksi.

Turvallisuus ja vastuullisuus

Practical-ammunnassa turvallisuus on ehdoton prioriteetti. Ampujat noudattavat tiukkoja turvallisuussääntöjä, kuten aseen käsittelyn rajoittaminen radan ulkopuolella aseenkäsittelyalueelle, sekä aseen suuntaa koskevat säännöt. Aseita käsitellään aina vain ammuntapaikoilla, ja tuomarit varmistavat, että kaikkia turvallisuuskäytäntöjä noudatetaan tarkasti. Turvallisuussääntöjen rikkomisesta seuraa välittömästi hylkäys kisasta.

Yhteisöllisyys ja harrastajien intohimo

Practical-ammunta on erittäin yhteisöllinen harrastus, joka kerää yhteen ammunnasta innostuneita ihmisiä eri ikä- ja taitotasoilta. Harrastajat ovat intohimoisia ampujia, jotka jakavat tietoa ja kokemuksia keskenään. Yhteisössä vallitsee kannustava ilmapiiri, ja kilpailut ovat mahdollisuus kehittyä taitavammaksi ampujaksi. Practical-ammunta tarjoaa ampujille ainutlaatuisen ja jännittävän mahdollisuuden testata taitojaan käytännön tilanteita simuloivissa kilpailuissa.

Laji vaatii vahvaa keskittymiskykyä, tarkkuutta ja nopeaa päätöksentekokykyä, ja se houkuttelee harrastajia, jotka etsivät haasteita ja adrenaliinin virtausta.

Practical-ammunnan peruskurssi Laser Masalassa 10.9. – 12.11. sunnuntaisin klo 15.30-16.30. Kurssin viimeinen kerta pidetään Gunpointin ampumaradalla.
Kurssin ohjaa ampuma-asekouluttaja ja -urheilija, Sami Kallinen. Varaa paikkasi täältä!