Tahdonvoimaa, positiivista energiaa ja liikettä – more good times, hymyilee Sanna 34 v, 113 cm

“Se aina tuntuu mahdottomalta, kunnes se on tehty. Sinä voit tehdä sen”, komppaa 38-vuotias, 135-senttinen Niko, Sannan puoliso. Kirkkonummelainen pariskunta huokuu positiivisuutta ja näyttää esimerkkiä – if there’s a will, there’s a way.

Sanna ja Niko pelaavat Bollis Masalan sulkapallokentillä bocciaa sekä pingistä, mukana on avustaja ja pallo liikkuu ketterästi. Sanna treenaa myös kuntosalilla. Pariskunta ei vietä ihan tavallista elämää, johtuen lyhytkasvuisuudestaan, mutta arkeen kuuluu silti monia liikuntalajeja, työntekoa, arkisia askareita sekä nyt myös tavoite: Lyhytkasvuisten MM-kisat Saksassa heinä-elokuun vaihteessa, lajeina boccia ja pöytätennis.

Arki
Sähköpyörätuolia käyttävä Sanna sekä rollaattorilla liikkuva Niko käyvät töissä ja nauttivat vapaa-ajasta kuntoillen ja kulttuuria sen eri muodoissa kuluttaen – leffojen, äänikirjojen, keikkojen yms. parissa viihtyen. Lisämausteen arkeen ja tekemiseen tuo lyhytkasvuisuus, mikä näkyy ja tuntuu arjen askareissa sekä esim. harrastusten parissa.

MM-haave
Jotta arki ei olisi liian helppoa, päätyi aktiivinen pariskunta ilmoittautumaan lyhytkasvuisten MM-kisoihin ja kahteen lajiin, bocciaan sekä pöytätennikseen. Kisat pidetään Saksan Kölnissä 28.7. alkaen ja harjoitukset ovat sujuneet mallikkaasti.

Tavoitteena pöytätenniksessä ja bocciassa kehittyä jatkuvasti paremmaksi. Pääasiallinen tavoite on kuitenkin pitää hauskaa ja nauttia liikunnasta. “Odotamme kisoista hyvää fiilistä ja mahdollisimman hyviä onnistumisia. Lisäksi odotamme, että pääsemme tutustumaan uusiin lyhytkasvuisiin eri puolilta maailmaa”, toteaa Niko.

Esteetön Joo.Arena

Harjoittelupaikaksi valikoitui naapurissa sijaitseva Joo.Arena, missä molempien lajien harjoitteluun löytyi sopivat olosuhteet. Talo osoittautui muutenkin mukavan esteettömäksi: Tiloissa onnistuvat (lyhytkasvuisilta) mm. kuntosaliharjoittelu, sulkapallo, pöytätennis, keilaus, laserammunta, golf ja joillain jopa seinäkiipeily.

Joo.Arena seuraa Sannan ja Nikon matkaa kohti MM-kisoja, seuraa sinäkin!

Tiktok: https://www.tiktok.com/@norisalot

Instagram Niko: https://www.instagram.com/nikonorisalo/

Instagram Sanna: https://www.instagram.com/sande114/